اخذ وقت و ویزای توریستی کشورهای عضو پیمان شنگن

ویزای شنگن یکی از معتبرترین ویزاهایی است که شخص می تواند داشته باشد. با دریافت این نوع ویزا شما می توانید بدون دریافت ویزای جداگانه در بخش اعظمی از اروپا رفت و آمد کنید. دریافت ویزای شنگن در ایران دارای روشهای مختلف می باشد که در این بخش به توضیح آن می پردازیم، همچنین مدارک ویزای شنگن را به شما اعلام خواهیم کرد.

 

ویزای شنگن چیست؟

توافق نامه شنگن، توافق‌نامه‌ای است که به برداشته شدن مرز بین 6 کشور اروپایی انجامید و امکان مسافرت بدون روادید بین این کشورها را فراهم کرد. این توافق‌نامه در سال 1985 بین پنج کشور اروپای غربی به امضا رسید و کشورهای دیگر به تدریج به این توافق‌نامه ملحق شدند. در حال حاضر 26 کشور اروپایی از قوانین این توافق‌نامه پیروی می‌کنند.

قوانین ویزای حوزه شنگن (اروپا) به قوانینی گفته می‌شود که توسط اتحادیه اروپا تعیین و در حوزه شنگن و دیگر اعضای اتحادیه اروپا به اجرا در می‌آید. این قوانین می‌گوید اگر فردی غیر اروپایی بخواهد به کشورهای عضو اتحادیه اروپا، حوزه اقتصادی اروپا، سوئیس، کراواسی، بلغارستان، قبرس یا رومانی شود باید ویزای شنگن دریافت کند.حوزه شنگن  شامل 22 کشور عضو اتحادیه اروپا و چهار کشور غیر عضو ایسلند، لیختن‌اشتاین، نروژ و سوئیس می‌شود. بلغارستان، کراواسی، قبرس و رومانی هنوز عضوی از شنگن نیستند اما قوانین ویزای آنها بر اساس قوانین ویزای شنگن بنا شده است.با در نظر گرفتن اهداف سفر، ویزای عادی شنگن  به چهار نوع C, B، A و D تقسیم می‌شود.

  • ویزای شنگن نوع A ویزای ترانزیت می باشد و مسافر حق خارج شدن از فرودگاه آن کشور را ندارد و تنها می تواند در یکی از فرودگاههای عضو پیمان شنگن هواپیمای خود را عوض کرده و به مقصد کشوری در خارج از شنگن برود.
  • مثال: شخصی عرب که دارای اقامت یا ویزای انگلستان است در یکی از فرودگاه های عضو پیمان شنگن هواپیمای خود را به مقصد انگلستان تعویض می کند.
  • ویزای شنگن نوع B ویزای عبور می باشد. مسافر تنها این حق را دارد که از فرودگاه خارج شده و از شنگن بعنوان منطقه عبوری تا کشوری دیگر به صورت زمینی استفاده کند و مسافر حق توقف غیر ضروری در کشور عضو پیمان شنگن را ندارد.
  • مثال: یک ایرانی مقیم ترکیه که عازم روسیه است از طریق مرز زمینی وارد شنگن شده و از طریق زمینی خود را به روسیه برساند.
  • ویزای شینگن نوع C ویزای بازدید است. این ویزا برای اشخاصی که به قصد بازدید از کشورهای عضو شنگن قصد سفر دارند صادر می شود و می تواند حداکثر دارای 90 روز اعتبار باشد.
  • ویزای شنگنن نوع D معمولا برای تجار صادر می شود تا بتوانند در طول سال چندین بار به کشورهای عضو پیمان شینگن وارد و خارج شوند و مدت اعتبار این ویزا یکساله و با روزهای مجاز، حداکثر 90 روز می باشد.

مدت اعتبار ویزای شنگن در بیشترین حالت 90 روز در یک مدت شش ماهه می باشد، البته برای افرادی که به تعدد سفر می کنند در حال حاضر این امکان وجود دارد که ویزای یکساله دوساله و بعضا تا 5 سال را از برخی سفارت ها در یافت نمایند. ویزای شنگن در حالت کلی دارای دو تاریخ مشخص می باشد، اولی تاریخ اعتبار ویزا و ذیگری تعداد روزهای مجاز ویزا که حداکثر 90 روز می باشد. مسافر بیش از 90 روز نمی‌تواند در محدوده  شنگن بماند. برای ورود شما به محدوده لازم است هر دو تاریخ معتبر باشند. یک کد هم برای مشخص کردن تعداد دفعه‌های مجاز ورود شما به محدوده ویزای شنگن است که می‌تواند از یک تا نامحدود باشد.

توجه: مدت تاریخ اعتبار ویزای شنگن برای کسانی که اولین بار اخذ ویزای شینگن را درخواست می‌کنند، معمولا 15 روز است و با درخواستشان برای اقامت بیش از 15 روز موافقت نخواهد شد. مگر اینکه دلیل موجهی برای اقامت طولانی‌تر ارائه دهند.

 

مدارک مورد نیاز:

  • اولین مرحله برای درخواست ویزای هر کشوری تکمیل فرم درخواست روادید آن کشور است که باید از سفارت مربوطه به صورت حضوری یا اینترنتی دریافت شود. این فرم را باید به همراه مدارک مورد نیاز دیگر در زمان مصاحبه ارائه دهید.

توجه: هرچند که این کشورها عضو شینگن هستند و ویزای همه‎، شنگن   محسوب می‌شود، اما فرم درخواست برای هر کشوری متفاوت است، بنابراین مثلا برای درخواست ویزای آلمان نباید به سفارت فرانسه مراجعه کرد.

  • ترجمه‌ی رسمی شناسنامه و کارت ملی با فتوکپی از تمام صفحات باید حتماً موجود باشد.

گذرنامه معتبر:  اعتبار گذرنامه باید حداقل شش ماه بعد از تاریخ درخواست روادید باشد.

کپی گذرنامه را تنها از صفحات یک و صفحاتی که در آن‌ها  ویزای شینگن خورده تهیه کنید.

  • دو قطعه عکس در ابعاد 6 در 4 باشد.
  • اسناد ملکی و مدارک شغلی و منابع مالی
  • برای پزشکان: پروانه مطب، پروانه طبابت، در صورت وجود حکم کارگزینی و فیش حقوقی
  • برای تجار و بنگاه داران: مدارک شغلی مانند روزنامه رسمی و آخرین آگهی تغییرات، کارت بازرگانی یا پروانه کسب
  • برای مشاغل آزاد: کارت نظام مربوطه یا کارت حرفه ای سال جاری
  • برای بازنشستگان: دو فیش حقوقی آخر و حکم بازنشستگی
  • برای کارمندان: گواهی اشتغال به کار با ذکر سمت، تاریخ استخدام، حقوق، تاریخ مرخصی و اینکه شخص پس از سفر به کار باز می گردد، سه فیش حقوقی آخر
  • برای دانش آموزان و دانشجویان: گواهی اشتغال به تحصیل از مدرسه یا دانشگاه

لازم است که این مدارک به همراه ترجمه‌شان به سفارت ارائه داده شوند.

  • پرینت حساب بانکی؛ گردش سه ماه آخر و مانده حساب به زبان انگلیسی بانک و مهر شده باشد.

همراه داشتن اصل و ترجمه سابقه بیمه تامین اجتماعی در صورت داشتن

  • سند ملکی به نام شخص درخواست کننده؛ اصل و ترجمه‌ سند که اصل سند هنگام تحویل بقیه مدارک به مسافر بازگردانده خواهد شد.
  • بلیط پرواز رفت و برگشت به کشور مقصد

توجه: برای رزرو بلیط هواپیما لازم نیست هزینه‌ای پرداخت ‎شود.

  • بیمه مسافرتی:برای کل مدت زمان سفر که باید حداقل هزینه 30 هزار یورو را برای هر مسافر پوشش دهد.متقاضیان روادید باید بیمه‌ مسافرت فردی یا جمعی داشته باشند. این بیمه باید هزینه‌های احتمالی بازگشت به میهن تحت مراقبت‌های پزشکی، هزینه‌های احتمالی نیاز به درمان و یا هزینه‌های بیمارستانی اضطراری را پوشش دهد و تا پایان طول اقامت در تمام کشورهای منطقه شینگن معتبر باشد. شرکت بیمه‌گذار باید نماینده‌ای معتبر در کشور مقصد داشته باشد؛ در ضمن شخص دعوت‌کننده در کشور مقصد هم می‌تواند بیمه‌ی مسافرتی را از یک شرکت بیمه در آن کشور بگیرد.
  • برگه تائیدیه رزرواسیون هتل(واچر)

برای کل مدت اقامت و مطابق با تاریخ بلیط رفت و برگشت.

این رزروها صرفا برای ارائه به سفارت است و تنها هزینه‌ای جزئی برای انجام رزرواسیون دارند.

  • دعوت‌نامه: اصل دعوت‌نامه که شخص دعوت‎کننده از کشور مقصد برای مسافر فرستاده.

اگر دعوت‎نامه داشته باشید نیازی به برگه رزرواسیون هتل نخواهید داشت.مدارک مورد نیاز ممکن است گاهی با توجه به شرایط فرد و کشور صادرکننده ویزا متفاوت باشد که در این صورت بهتر است به بخش ویزای توریستی مربوط به همان کشور مراجعه کنید.